Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko pozastavuje svoju účasť v Parlamentnom zhromaždení OBSE

.tasr .svet

Moskva organizáciu označila za protiruskú a diskriminujúcu.

Rusko pozastavuje svoju účasť v Parlamentnom zhromaždení OBSE sita/AP Photo/Boris Grdanoski

ruský parlament v stredu prijal uznesenie o pozastavení účasti svojej delegácie v Parlamentnom zhromaždení Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (PZ OBSE). Označil ho za protiruské a diskriminujúce. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

Tento krok jednohlasne podporili ruská Štátna Duma (dolná komora parlamentu) i Rada federácie (horná komora). Rada federácie uviedla, že PZ OBSE má zaujatý a diskriminujúci prístup, dvojaké štandardy, vyskytuje sa v ňom rusofóbia a nie je pripravené na zmysluplné diskusie o záležitostiach relevantných pre zaistenie rovnej a neodňateľnej bezpečnosti.

PZ OBSE neprijíma rozhodnutia, má však za cieľ zjednodušiť dialóg medzi zákonodarnými zbormi členských krajín OBSE. Táto organizácia má 57 členských krajín vrátane Ruska a Ukrajiny. Kyjev však žiadal, aby Moskvu vylúčili, pripomína AFP.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite