Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Druhý demokratický kongresman vyzýva Bidena na odstúpenie z volieb

.tasr .svet

Bidenov slabý výkon v predvolebnej debate vyvolal obavy medzi jeho podporovateľmi.

Druhý demokratický kongresman vyzýva Bidena na odstúpenie z volieb SITA/AP Photo/J. Scott Applewhite

člen americkej Snemovne reprezentantov Raúl Grijalva sa stal druhým kongresmanom za Demokratickú stranu, ktorý vyzval prezidenta Joea Bidena, aby stiahol svoju kandidatúru v novembrových prezidentských voľbách. Dôvodom je nepresvedčivý výkon Bidena v prvej predvolebnej debate s Donaldom Trumpom. TASR informácie prevzala z agentúry Reuters.

„Pokiaľ sa nakoniec stane kandidátom, podporím ho, avšak myslím si, že teraz je vhodná chvíľa hľadať niekoho iného,“ uviedol liberálny kongresman z Arizony v stredu pre denník New York Times. Dodal, že Biden by mal prijať zodpovednosť za to, že prezidentská funkcia po voľbách zotrvá v rukách demokratov. „Súčasťou tejto zodpovednosti je aj odstúpenie z týchto volieb,“ zdôraznil.

Grijalva sa pridal ku kongresmanovi z Texasu Lloydovi Doggetovi, ktorý v utorok ako prvý člen Snemovne reprezentantov za demokratov vyzval Bidena na odstúpenie z volieb.

Bidenov slabý výkon v predvolebnej debate vyvolal obavy medzi jeho podporovateľmi. Mnohí pochybujú, či je dostatočne silným demokratickým kandidátom, ktorý sa má v novembrových voľbách postaviť Trumpovi. Podľa hovorkyne Bieleho domu Karine Jean-Pierrovej sa však na prezidentovom postoji ku kandidatúre nič nemení a z volieb neplánuje odstúpiť.

Prezidenta v stredu v kandidatúre otvorene podporili demokratickí guvernéri zo štátov New York, Minnesota a Maryland. Svoju podporu vyjadril aj líder asociácie demokratických guvernérov Tim Waltz z Minnesoty a prezidentova rodina.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite