Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán nemá žiadny mandát EÚ pre návštevu Moskvy, vyhlásil Josep Borrell

.tasr .svet

Návšteva Viktora Orbána v Moskve má podľa šéfa európskej diplomacie bilaterálny charakter a maďarský premiér nemá pre ňu mandát Európskej únie.

Orbán nemá žiadny mandát EÚ pre návštevu Moskvy, vyhlásil Josep Borrell SITA/Valeriy Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„premiér Orbán nedostal od Rady EÚ žiadny mandát na návštevu Moskvy,“ uviedol vo vyhlásení Josep Borrell.

Maďarský premiér sa má v piatok v Moskve stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Bolo by to prvýkrát od ruskej invázie na Ukrajinu vo februári 2022, čo by sa stretli na území Ruska. Stretol sa s ním však v iných krajinách napriek ruskej agresii. Rusko navštívil v roku 2022 bez toho, aby sa stretol s Putinom. 

Maďarsko od začiatku júla prevzalo od Belgicka rotujúce predsedníctvo v Rade Európskej únie. Orbán začiatkom tohto týždňa navštívil Kyjev, kde vyzval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby zvážil prímerie s cieľom urýchliť ukončenie vojny s Ruskom.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite