Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden odôvodnil svoj výkon v debate s Trumpom tým, že bol chorý a mal zlú noc

.tasr .svet

Tlak na Bidena, aby odstúpil ako prezidentský kandidát demokratov, sa začal stupňovať aj vnútri jeho strany po minulotýždňovej debate s Trumpom.

Biden odôvodnil svoj výkon v debate s Trumpom tým, že bol chorý a mal zlú noc SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta

americký prezident Joe Biden odôvodnil svoj slabý výkon v predvolebnej debate s republikánom Donaldom Trumpom tým, že mal „zlú noc“. V rozhovore pre televíziu ABC zverejnenom v noci na sobotu tiež trval na tom, že sa nestiahne z boja o prezidentský post. TASR o tom informuje podľa správ agentúr DPA a Reuters a televízie ABC News.

Biden počas vyše dvadsaťminútového rozhovoru uviedol, že mal v deň debaty s Trumpom jednoducho zlú noc, no inak je v poriadku. „Bol som chorý, cítil som sa hrozne,“ uviedol Biden s tým, že bol prechladnutý. „Bol som unavený, nepočúval som svoje inštinkty v súvislosti s prípravou,“ dodal.

Zároveň zopakoval, že je najlepším kandidátom pre súboj s Trumpom, z ktorého ho môže vyradiť len „všemohúci Boh“. „Ak Boh zostúpi a povie: 'Joe, odstúp zo súboja', odstúpim,“ povedal americký prezident. 

„Nemyslím si, že je niekto kvalifikovanejší na to byť prezidentom, alebo vyhrať tento súboj viac než ja,“ povedal Biden. Trumpa zároveň v jednej z odpovedí označil za „patologického klamára“.

Počas neodbytných otázok redaktora Georgea Stephanopoulosa tiež Biden zavrhol predvolebné prieskumy, podľa ktorých zaostáva za Trumpom. Poukázal pritom na prieskumy, podľa ktorých má lepšiu pozíciu. „Myslíte si, že údaje z prieskumov sú také presné, ako bývali?“ spýtal sa Biden.

Na otázku, či podstúpil nejaký špecifický kognitívny alebo neurologický test, 81-ročný Biden odpovedal, že nikto nepovedal, že musí a vyjadril presvedčenie, že je fyzicky aj mentálne schopný zvládnuť ďalší štvorročný mandát. Podľa agentúry DPA sa pritom zdalo, že sa otázkam na túto tému vyhýba.

„Kognitívny test podstupujem každý deň... Viete, nielenže vediem (predvolebnú) kampaň, ale riadim aj svet,“ uviedol šéf Bieleho domu s tým, že Spojené štáty sú vo svete dôležitou krajinou. 

Tlak na Bidena, aby odstúpil ako prezidentský kandidát demokratov, sa začal stupňovať aj vnútri jeho strany po minulotýždňovej debate s Trumpom. Biden počas nej chrapľavým hlasom tápal vo svojich vetách a zdalo sa, že stráca pochod myšlienok, konštatuje DPA.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite