Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OSN: Detskú nemocnicu v Kyjeve zasiahla zrejme ruská raketa, Moskva viní Ukrajinu

.tasr .svet

„Analýza videozáznamov a posudok z miesta incidentu naznačuje, že išlo o priamy zásah, a nie poškodenie obranným systémom,“ uviedla OSN.

OSN: Detskú nemocnicu v Kyjeve zasiahla zrejme ruská raketa, Moskva viní Ukrajinu sita/AP Photo/Evgeniy Maloletka

detskú nemocnicu v Kyjeve pravdepodobne priamo zasiahla ruská raketa, uviedla v utorok vedúca monitorovacej misie OSN Danielle Bellová. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí však tvrdí, že išlo o ukrajinský systém protivzdušnej obrany NASAMS, ktorý poškodil budovu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ukrajinské úrady uviedli, že Moskva zaútočila v pondelok na niekoľko miest, a nálety označili za najsmrteľnejšie za uplynulé mesiace. O život prišlo najmenej 41 civilistov vrátane detí.

„Analýza videozáznamov a posudok z miesta incidentu naznačuje, že išlo s vysokou pravdepodobnosťou o priamy zásah, a nie poškodenie obranným systémom,“ povedala Bellová, no zároveň dodala, že jej tím, ktorý zamieril na miesto tragédie, nemohol vysloviť jednoznačný záver.

V zdravotníckom centre sa liečia deti trpiace závažnými chorobami, ako sú napríklad rakovina či ochorenia obličiek. V čase útoku sa tam nachádzalo približne 670 pacientov a asi 1000 pracovníkov nemocnice. „Zamestnanci včera ráno presunuli deti do bunkra, keď sa rozozvučali sirény, inak by bol počet obetí oveľa vyšší,“ ozrejmila vedúca monitorovacej misie OSN.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite