Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na záverečnom vyhlásení zo samitu NATO vo Washingtone je zhoda

.tasr .svet

Spomína sa v ňom prísľub, že spojenci budú naďalej podporovať Ukrajinu v jej „nezvratnej ceste k plnej integrácii do euroatlantických štruktúr vrátane členstva v NATO“. Pre agentúru Reuters to uviedol nemenovaný zdroj.

Na záverečnom vyhlásení zo samitu NATO vo Washingtone je zhoda SITA/AP Photo/Evan Vucci

lídri členských štátov NATO sa v stredu zhodli na znení záverečného vyhlásenia z prebiehajúceho samitu vo Washingtone.

Lídri krajín NATO už minulý rok na samite vo Vilniuse prisľúbili Ukrajine, že jej budúcnosť je v Aliancii. Napokon však ani vo Washingtone Kyjev nedostal pozvánku ani časový harmonogram pristúpenia, o ktorý sa vojnou zmietaná krajina usiluje.

V deklarácii sa podľa zdroja znovu spomína pasáž z vyhlásenia z vlaňajšieho samitu, a síce že NATO „bude môcť pozvať Ukrajinu do svojich štruktúr, keď sa na tom spojenci dohodnú a budú splnené podmienky“.

Zároveň sa očakáva, že lídri vo vyhlásení označia Čínu za „rozhodujúceho podporovateľa“ ruskej agresie proti Ukrajine, uviedol zdroj citovaný Reuters. TASR pripomína, že Západ dlhodobo obviňuje Peking zo zásobovania Moskvy komponentmi a bojovým vybavením pre použitie vo vojne na Ukrajine.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite