Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko pracuje na vojenskej odpovedi na rozmiestnenie amerických zbraní v Nemecku

.tasr .svet

Vysokopostavený ruský diplomat tvrdí, že umiestnenie amerických rakiet v Nemecku je zamerané predovšetkým na poškodenie ruskej bezpečnosti.

Rusko pracuje na vojenskej odpovedi na rozmiestnenie amerických zbraní v Nemecku SITA/The State Duma, the Lower House of the Russian Parliament via AP Sergej Riabkov

rusko vypracuje vojenskú odpoveď na plánované rozmiestnenie amerických rakiet s dlhým dosahom v Nemecku. Vyhlásil to vo štvrtok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na ruské štátne médiá.

„Bez nervov, bez emócií vypracujeme predovšetkým vojenskú odpoveď na novú hrozbu,“ cituje Riabkova agentúra TASS. Vysokopostavený ruský diplomat pritom tvrdil, že umiestnenie amerických rakiet v Nemecku je zamerané predovšetkým na poškodenie ruskej bezpečnosti.

Spojené štáty a Nemecko v stredu v spoločnom vyhlásení uviedli, že začnú od roku 2026 umiestňovať v Nemecku riadené strely typu Tomahawk a ďalšie zbrane dlhého dosahu, aby preukázali svoj záväzok voči NATO a európskej obrane. V dokumente sa tiež spomínajú protilietadlové rakety SM-6 a vyvíjané nadzvukové zbrane, „ktoré majú výrazne väčší dosah ako súčasné pozemné systémy v Európe.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite