Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri izraelskom útoku v Pásme Gazy zahynulo najmenej 71 ľudí

.tasr .svet

Izraelská armáda tvrdí, že útok bol zameraný na vojenského veliteľa Hamasu Muhammada Dajfa.

Pri izraelskom útoku v Pásme Gazy zahynulo najmenej 71 ľudí SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov

najmenej 71 ľudí zahynulo a ďalších 289 utrpelo zranenia pri izraelskom útoku, ktorý v sobotu zasiahol stany pre vysídlencov v meste Chán Júnis v Pásme Gazy, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v Gaze riadené hnutím Hamas. TASR o tom informuje podľa správ agentúr Reuters, AFP a AP.

Predstavitelia Hamasu nepotvrdili, či bol Dajf v čase útoku na mieste. „Izraelské obvinenia sú nezmyslom a ich cieľom je ospravedlniť hrozný masaker. Všetci zabití sú civilisti a to, čo sa stalo, bola vážna eskalácia vojnovej genocídy podporovaná americkou oporou a mlčaním sveta,“ vyhlásil hovorca Hamasu Sámí abú Zuhrí. 

Obete útoku boli prevezené do nemocnice v meste Chán Júnis. Hovorca úradu civilnej ochrany v Gaze Mahmúd Basal uviedol, že k mnohým obetiam sa nedalo dostať kvôli ostreľovaniu izraelskými silami.

„Na uliciach, pod troskami a okolo stanov vysídlencov je stále roztrúsených mnoho tiel, ku ktorým sa nedá dostať kvôli silnému ostreľovaniu okupantov (izraelskej armády), ktoré bolo zamerané na miesta a stany v oblasti Al-Mawasi v Chán Júnise,“ povedal.

Vojna v Pásme Gazy vypukla po októbrovom útoku Hamasu na juh Izraela. Pri útoku zahynulo 1200 ľudí. Izraelská odvetná ofenzíva si vyžiadala viac ako 38 000 obetí na životoch. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite