Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kremeľ: Rusko musí vedieť, čo Zelenskyj myslí pod mierovým samitom

.tasr .svet

Zelenskyj v pondelok uviedol, že jeho cieľom je do novembra tohto roka pripraviť všetky prvky mierového plánu, aby mohol Kyjev zvolať v poradí druhý mierový samit. Kyjev pripustil, že na nasledujúcu schôdzku o mieri by mohol pozvať aj predstaviteľov Ruska.

Kremeľ: Rusko musí vedieť, čo Zelenskyj myslí pod mierovým samitom SITA/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ruská federácia musí najprv pochopiť, čo má ukrajinský prezident Volodymyr Zelensky na mysli, keď hovorí o druhom mierovom samite a až potom prípadne aj prijme pozvanie na rozhovory, uviedol v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Peskov, citovaný agentúrou AFP, objasnil, že prvé podobné stretnutie, ktoré sa konalo v júni vo švajčiarskom turistickom stredisku Bürgenstock, „v skutočnosti nebolo mierovým samitom“. „Takže možno je potrebné najprv pochopiť, čo mal Zelenskyj na mysli, keď povedal, že Rusko by sa malo zúčastniť na druhom mierovom samite,“ uviedol Peskov na margo vojny, ktorú rozpútalo Ruskom 24. februára 2022 a ktorá sa oficiálne naďalej označuje za tzv. špeciálnu vojenskú operáciu.

Na samit do Bürgenstocku pricestovali zástupcovia 92 krajín. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite