Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda bombardovala utečenecké tábory, zahynulo najmenej 21 ľudí

.tasr .svet

Izraelská armáda vo vyhlásení informovala, že počas útokov zneškodnila v Gaze dvoch vysokopostavených veliteľov militantnej skupiny Islamský džihád.

Izraelská armáda bombardovala utečenecké tábory, zahynulo najmenej 21 ľudí SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana

najmenej 21 ľudí zahynulo vo štvrtok počas útokov izraelskej armády v Pásme Gazy. Armáda bombardovala historické utečenecké tábory v strednej časti palestínskej enklávy, zasiahla mesto Gaza a tankami prenikla hlbšie do Rafahu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

V utečeneckých táboroch Burajdž a Nusajrát a v meste Dajr al-Balah zahynulo 16 ľudí, uviedli zdravotníci. V meste Gaza na severe pásma podľa nich zahynulo pri dvoch samostatných útokoch päť Palestínčanov.

Izraelská armáda vo vyhlásení informovala, že počas útokov zneškodnila v Gaze dvoch vysokopostavených veliteľov militantnej skupiny Islamský džihád. Jeden z nich bol podľa armády súčasťou útokov na Izrael zo 7. októbra minulého roka, ktoré odštartovali vojnu v Pásme Gazy.

Islamský džihád vo štvrtok uviedol, že vystrelil rakety na dve obce v južnom Izraeli, a hnutie Hamas zasa oznámilo, že na izraelské jednotky vypálilo mínometné granáty.

Poľná nemocnica v Rafahu s kapacitou 60 lôžok je na pokraji možností, zdôraznil vo štvrtok Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK). Boje podľa neho už „vyčerpali kapacity všetkých zdravotných zariadení v južnej Gaze.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite