Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medzinárodný súdny dvor uviedol, že okupácia palestínskych území Izraelom je anexiou a porušením práva

.tasr .svet

Súd so sídlom v holandskom Haagu to uviedol v nezávislom poradnom stanovisku, ktoré vypracoval na žiadosť Valného zhromaždenia OSN.

Medzinárodný súdny dvor uviedol, že okupácia palestínskych území Izraelom je anexiou a porušením práva SITA/Avi Ohayon/Israel Prime Minister's Office via AP

medzinárodný súdny dvor (MSD) v piatok uviedol, že izraelská politika osídľovania, ako aj využívanie zdrojov na palestínskych územiach sú v rozpore s medzinárodným právom. Pokračujúcu prítomnosť Izraela na palestínskych územiach označil za nelegálnu. Izraelskú okupáciu týchto území považuje za „de facto anexiu.“ TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Súd so sídlom v holandskom Haagu to uviedol v nezávislom poradnom stanovisku, ktoré vypracoval na žiadosť Valného zhromaždenia OSN. Uviedol taktiež, že Izrael Palestínčanov na okupovaných územiach systematicky diskriminuje. Praktiky Izraela podľa súdu porušujú právo Palestínčanov na sebaurčenie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite