Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden je odhodlaný zvíťaziť vo voľbách, kritizoval Trumpov prejav zo zjazdu

.tasr .svet

Prezident je v súčasnosti v izolácii z dôvodu nákazy covidom. Sľúbil však, že na budúci týždeň bude pokračovať v kampani.

Biden je odhodlaný zvíťaziť vo voľbách, kritizoval Trumpov prejav zo zjazdu SITA/AP Photo/Carolyn Kaster

americký prezident Joe Biden v piatok vyjadril odhodlanie zvíťaziť v novembrových prezidentských voľbách. Takisto kritizoval prejav svojho rivala Donalda Trumpa zo zjazdu republikánov v meste Milwaukee. TASR o tom informuje podľa agentúr AFP a Reuters.

Postupne sa pritom zvyšuje počet kongresmanov z Demokratickej strany, ktorý Bidena žiadajú, aby sa vzdal kandidatúry. Celkovo ho už na to vyzvalo najmenej 30 demokratických kongresmanov, pripomína AP. Dôvodom je vysoký vek 81-ročného prezidenta i obavy o jeho duševnú kondíciu.

Prezident je v súčasnosti v izolácii z dôvodu nákazy covidom. Sľúbil však, že na budúci týždeň bude pokračovať v kampani.

„Teším sa na návrat do kampane na budúci týždeň, aby som pokračoval v odhaľovaní hrozieb programu Projekt 2025 Donalda Trumpa,“ povedal Biden. „V stávke je veľa a voľba je jasná,“ uviedol. „Spoločne zvíťazíme, “vyhlásil.

Projekt 2025 je iniciatíva Republikánskej strany s opatreniami, ktoré chcú presadiť v prípade úspechu vo voľbách. Vytvoril ho think-tank Heritage Foundation a má takmer 900 strán, uviedla stanica BBC.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite