Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Senátor Joe Manchin zvažuje kandidatúru na prezidenta USA

.tasr .svet

Oznámila to v noci na nedeľu televízia CNN s odvolaním sa na zdroje blízke tomuto v súčasnosti nezávislému senátorovi za štát Západná Virgínia a jeho niekdajšiemu demokratickému guvernérovi.

Senátor Joe Manchin zvažuje kandidatúru na prezidenta USA SITA/AP Photo/J. Scott Applewhite

senátor v nedeľu ešte predtým, ako prezident Joe Biden oznámil, že odstupuje z kampane za svoje znovuzvolenie, vyzval Bidena, aby prenechal miesto mladším.

„Myslím si, a dospel som k tomuto rozhodnutiu s ťažkým srdcom, že je čas odovzdať pochodeň novej generácii,“ povedal 76-ročný Manchin v relácii State of the Union televízie CNN.

Manchin ďalej uviedol, že dúfa, že ak Biden odstúpi, uskutoční sa „otvorený proces“ výberu nového prezidentského kandidáta. Povedal, že ako potenciálnych náhradníkov Bidena uprednostňuje guvernérov, pretože ako prezident si „nemôžu dovoliť“ byť stranícky.

Manchin, dlhoročný umiernený demokrat, v máji oznámil, že bude pôsobiť ako nezávislý. 

Demokratická strana si prezidentského kandidáta vyberie na nominačnom zjazde, ktorý sa uskutoční v dňoch 19. – 22. augusta v Chicagu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite