Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Borrell: Šéfovia diplomacií Únie budú diskutovať o Orbánových zahraničných cestách

.tasr .svet

Orbán v júli navštívil Ukrajinu, Rusko, Čínu a Spojené štáty, pričom tieto zahraničné cesty označil za „mierovú misiu“. Lídri EÚ v reakcii uviedli, že maďarský premiér počas nich nehovoril v mene 27-členného bloku.

Borrell: Šéfovia diplomacií Únie budú diskutovať o Orbánových zahraničných cestách SITA/Vivien Cher Benko/Hungarian PM's Press Office//MTI via AP Viktor Orbán s čínskym prezidentom, 8. 7. 2024

ministri zahraničných vecí členských krajín EÚ budú na pondelkovom zasadnutí hovoriť o „neprijateľných“ zahraničných cestách maďarského premiéra Viktora Orbána. Uviedol to v pondelok šéf diplomacie EÚ Josep Borrell, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

„Budeme diskutovať o tom, čo sa stalo, a o postojoch maďarskej vlády,“ povedal Borrell. Dodal, že členské krajiny EÚ budú musieť  o tejto veci diskutovať pred prijatím prípadných rozhodnutí o tom, ako zvládnuť maďarské predsedníctvo v Rade EÚ v nasledujúcich mesiacoch.

Európsky parlament (EP) minulý týždeň schválil rezolúciu, ktorou odsúdil stretnutie Orbána s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Kremli. Kroky maďarského premiéra poslanci EP označili za  hrubé porušenie zmlúv a spoločnej zahraničnej politiky EÚ. Dodali, že by „Maďarsko malo niesť následky“.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite