Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podporu Ukrajiny po ruskej agresii

.tasr .svet

Vyjadril tiež nádej, že USA budú pokračovať v tom, aby „zabránili ruskému zlu, aby uspelo alebo aby sa jeho agresia vyplatila“.

Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podporu Ukrajiny po ruskej agresii SITA/AP Photo/Rick Bowmer

americký minister zahraničných vecí Antony Blinken po oznámení prezidenta USA Joea Bidena, že odstupuje z boja o znovuzvolenie za šéfa Bieleho domu, ocenil jeho doterajšie pôsobenie v tejto najvyššej funkcii. Za Bidenovu podporu Ukrajine sa mu poďakoval jej prezident Volodymyr Zelenskyj, informuje televízia CNN.

„Bolo a zostáva mi cťou pracovať pre @POTUS (prezidenta USA) posledných dvadsaťdva rokov,“ napísal Blinken na svojom profile na sieti X. „Obnovil vedúce postavenie USA na celom svete a ako prezident dosiahol historické úspechy. Teším sa, že na tomto budeme stavať počas nasledujúcich šiestich mesiacov.“

Zelenskyj sa poďakoval Bidenovi za jeho „neochvejnú podporu“ v boji jeho krajiny za slobodu vo vojne proti Rusku. „V posledných rokoch a urobilo veľa dôležitých rozhodnutí, ktoré si budeme pamätať ako odvážne kroky prezidenta Bidena v reakcii na náročné časy. A rešpektujeme jeho dnešné ťažké, ale zásadné rozhodnutie,“ uviedol Zelenskyj na sieti X.

Biden podľa Zelenského podporoval Ukrajinu „počas najdramatickejšieho okamihu v dejinách, pomáhal nám zabrániť, aby (ruský prezident Vladimir) Putin okupoval našu krajinu a naďalej nás podporuje počas tejto strašnej vojny“.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite