Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda vyšetruje smrť ďalších dvoch rukojemníkov zajatých hnutím Hamas

.tasr .svet

Izraelské orgány doposiaľ vyhlásili za mŕtvych 44 rukojemníkov z celkového počtu 116, ktorí sú stále zadržiavaní v Gaze.

Izraelská armáda vyšetruje smrť ďalších dvoch rukojemníkov zajatých hnutím Hamas SITA/AP Photo/Leo Corre

izrael v pondelok oznámil, že zahynuli ďalší dvaja rukojemníci zadržiavaní v Pásme Gaze. Koncom tohto týždňa sa pritom majú obnoviť rokovania o prímerí, ktoré zahŕňajú aj výmenu rukojemníkov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Izraelská armáda uviedla, že vyšetruje smrť izraelských občanov Jageva (35) a Alexa (76), ktorých zajalo militantné hnutie Hamas počas útokov na juh Izraela 7. októbra minulého roka.

„Jageva a Alexa zajali živých a živí sa mali vrátiť aj domov k svojim rodinám do svojej krajiny,“ uviedlo Fórum rukojemníkov a nezvestných rodín a zároveň dodalo, že smrť zajatcov je dôsledkom nečinnosti v otázke rokovaní.

Podľa údajov agentúry AFP založených na oficiálnych izraelských štatistikách si októbrový útok Hamasu vyžiadal 1195 mŕtvych, väčšinou civilistov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite