Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecký generál Carsten Breuer: Rusko obracia pozornosť svojej armády na Západ

.tasr .svet

Podľa neho budú moskovské sily v časovom horizonte piatich až ôsmich rokov vybavené dostatočným množstvom materiálu a personálu, aby mohli uskutočniť útok na územie NATO.

Nemecký generál Carsten Breuer: Rusko obracia pozornosť svojej armády na Západ SITA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

najvyšší predstaviteľ nemeckých ozbrojených síl generál Carsten Breuer uviedol, že považuje posilňovanie ruských vojenských kapacít za čoraz väčšie nebezpečenstvo, ktorému treba čeliť. Informovala o tom v utorok agentúra DPA, píše TASR.

„Pozorujeme, že ruská armáda sa zameriava na Západ,“ povedal Breuer, generálny inšpektor Bundeswehru, pre noviny Sächsische Zeitung. 

Podľa neho budú moskovské sily v časovom horizonte piatich až ôsmich rokov vybavené dostatočným množstvom materiálu a personálu, aby mohli uskutočniť útok na územie Severoatlantickej aliancie (NATO). Túto hrozbu si zatiaľ dostatočne neuvedomujú všetci, ktorých sa týka, domnieva sa Breuer.

„Ruská armáda každoročne zvyšuje počet tankov o ďalších 1000 až 1500 kusov. Päť najväčších európskych členských štátov NATO má spolu vo svojom inventári len polovicu tohto počtu,“ povedal Breuer.

Bundeswehr, ako sa nazývajú nemecké ozbrojené sily, má v súčasnosti približne 300 bojových tankov. Generál zdôraznil, že je jeho úlohou zvažovať najhorší možný scenár, preto sa treba pripraviť v časovom horizonte do piatich rokov.

Ako zdôvodnenie týchto odhadov Breuer uviedol vlastné analýzy, správy spravodajských služieb a vyhlásenia spojeneckých síl, ako aj vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite