Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KĽDR prisľúbila rozvíjanie vzťahov s Bieloruskom počas návštevy Ryžankova

.tasr .svet

Návšteva bieloruského ministra v Pchjongjangu sa skončí v piatok.

KĽDR prisľúbila rozvíjanie vzťahov s Bieloruskom počas návštevy Ryžankova SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ministerka zahraničných vecí KĽDR Čche Son-hui v utorok usporiadala banket na počesť návštevy bieloruského kolegu Maxima Ryžankova a prisľúbila komplexné rozvíjanie vzťahov, uviedli severokórejské štátne médiá. Analytici zároveň predpovedajú trojstrannú kooperáciu s Ruskom, informuje TASR podľa správy juhokórejskej agentúry Jonhap.

Počas prejavu Čche spomenula, že obe krajiny majú „spoločné ideály a ciele“. Ryžankov zdôraznil, že bieloruský prezident Alexander Lukašenko spolu so severokórejským vodcom Kim Čong-unom prejavili záujem o posilnenie vzťahov medzi oboma krajinami.

Agentúra KCNA sa bližšie nevyjadrila k bilaterálnemu stretnutiu, no analytici uvádzajú, že cesta sa pravdepodobne sústredí na budovanie trojstrannej spolupráce s cieľom efektívnejšie riešiť osobitné spory krajín so Západom.

Podľa výskumníka z Kórejského inštitútu pre národné zjednotenie by sa spolupráca troch krajín mohla rozšíriť aj na hospodársky, vojenský či poľnohospodársky sektor. „Putin si želá vytvorenie štruktúry, v rámci ktorej by Rusko a spriatelené krajiny Eurázie mohli spolupracovať bez zásahov Západu,“ dodal analytik.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite