Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Venezuelská opozícia odmietla výsledky prezidentských volieb

.tasr .svet

Venezuelská opozícia tvrdí, že vo voľbách v skutočnosti získala 70 percent hlasov voličov, a nie 44 percent, ako uviedla volebná rada.

Venezuelská opozícia odmietla výsledky prezidentských volieb SITA/AP Photo/Matias Delacroix Opozičná líderka Maria Corina Machadová a prezidentský kandidát Edmundo González Urrutia

venezuelská opozičná koalícia v pondelok odmietla volebné víťazstvo, ku ktorému sa po nedeľňajších voľbách hlavy štátu prihlásil úradujúci prezident Nicolás Maduro a ktoré mu pripísala Národná volebná rada (CNE), informuje TASR podľa agentúry AFP.

Venezuelská opozícia tvrdí, že vo voľbách v skutočnosti získala 70 percent hlasov voličov, a nie 44 percent, ako uviedla volebná rada.

„Chceme všetkým vo Venezuele a na svete oznámiť, že máme novozvoleného prezidenta a je ním (kandidát) Edmundo González Urrutia,“ povedala reportérom opozičná líderka Maria Corina Machadová s odvolaním sa na kandidáta opozície. „Vyhrali sme,“ dodala.

Samotný Maduro v reakcii na výsledky vyhlásil, že jeho znovuzvolenie je triumfom mieru a stability, a zopakoval svoje tvrdenie, že venezuelský volebný systém je transparentný.

Venezuelou už roky zmieta vážna politická a ekonomická kríza. Ekonomika kedysi prosperujúcej krajiny s bohatými zásobami ropy trpí zlým riadením, korupciou a sankciami. Podľa OSN v posledných rokoch opustilo Venezuelu pre chudobu a násilie viac ako sedem miliónov ľudí.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite