Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelský dronový útok si na juhu Libanonu vyžiadal dve obete a troch zranených

.tasr .svet

Ide o prvý smrtiaci útok Izraela na Libanon od soboty, keď libanonské militantné hnutie Hizballáh podľa Izraela podnikol raketový útok na Izraelom okupované Golanské výšiny.

Izraelský dronový útok si na juhu Libanonu vyžiadal dve obete a troch zranených SITA/AP Photo/Hussein Malla) Smútiaci nesú rakvu bojovníka Hizballáhu, ktorý bol spolu s ďalšími tromi bojovníkmi zabitý v sobotu pri izraelskom nálete v južnom Libanone

najmenej dve obete na životoch a troch zranených si v pondelok vyžiadal izraelský dronový útok na juholibanonské mesto Šakra. Medzi zranenými je aj jedno dieťa, uviedla libanonská civilná ochrana. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Záchranné zložky nespresnili, či v prípade obetí išlo i civilistov, alebo medzi nimi boli aj ozbrojenci.

Ide o prvý smrtiaci útok Izraela na Libanon od soboty, keď libanonské militantné hnutie Hizballáh podľa Izraela podnikol raketový útok na Izraelom okupované Golanské výšiny, ktorý si vyžiadal 12 obetí na životoch vrátane tínedžerov a detí.

Hizballáh odmietol prevziať akúkoľvek zodpovednosť za tento útok, ktorý bol v Izraeli alebo Izraelom anektovaných oblastiach najkrvavejší od vpádu palestínskych militantov zo 7. októbra 2023.

Izraelský bezpečnostný kabinet v nedeľu poveril tamojšiu vládu, aby na sobotňajší útok reagovala.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite