Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hizballáh obnovil raketovú a delostreleckú paľbu na Izrael

.tasr .svet

Izraelská armáda IDF vo vyhlásení uviedla, že úspešne zachytila vzdušný útok z Libanonu na Izraelom okupované Golanské výšiny.

Hizballáh obnovil raketovú a delostreleckú paľbu na Izrael sita/AP Photo/Hussein Malla

jednotky militantného hnutia Hizballáh v piatok obnovili raketové a delostrelecké útoky proti Izraelu. Ukončili tak krátke obdobie pokoja po zabití svojho vojenského veliteľa, ku ktorému sa prihlásil Izrael. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Hizballáh uviedol, že v noci vystrelil raketu zem-vzduch na izraelské vojenské lietadlo v libanonskom vzdušnom priestore, ktoré sa následne stiahlo do Izraela. Okrem toho delostrelecky a raketami útočil na vojenské pozície na severe Izraela.

Izraelská armáda IDF vo vyhlásení uviedla, že úspešne zachytila vzdušný útok z Libanonu na Izraelom okupované Golanské výšiny.

Podľa libanonských štátnych médií zasiahli izraelské nálety a delostrelecká paľba v piatok niekoľko dedín na juhu Libanonu. Došlo k tomu len deň po tom, čo IDF počas bojov usmrtila najmenej päť sýrskych migrantov pracujúcich v Libanone. Armáda zároveň dodala, že zasiahla aj dvoch bojovníkov militantného hnutia.

Vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh vo štvrtkovom vyhlásení povedal, že nariadil pokoj v hraničnej oblasti po útoku na bývalého veliteľa z úcty k obetiam. Zároveň dodal, že bude musieť zvážiť ďalšie kroky, i keď prisľúbil odvetu.

Hizballáh a izraelská armáda na seba súbežne útočia počas bojov v Pásme Gazy.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite