Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brazília: Haváriu lietadla v štáte Sao Paulo neprežilo 61 ľudí

.sita .svet

Možnou príčinou pádu lietadla bol ľad.

Brazília: Haváriu lietadla v štáte Sao Paulo neprežilo 61 ľudí sita/AP Photo/Eraldo Peres

haváriu lietadla v brazílskom štáte Sao Paulo v piatok neprežilo všetkých 61 ľudí, ktorí boli na jeho palube. Úrady už našli jeho čiernu skrinku a vyšetrujú okolnosti tragického incidentu.

Lietadlo spadlo v meste Vinhedo. Dvojmotorový turbovrtuľový stroj ATR 72 smeroval na letisko Guarulhos, pričom sa v ňom viezlo 57 pasažierov a 4 členovia posádky, uviedla letecká spoločnosť Voepass.

Meteorologické centrum brazílskej televízie Globo v piatok v správe uviedlo, že „potvrdilo možnosť vzniku ľadu v oblasti Vinhedo“, a miestne médiá citovali odborníkov, ktorí označili ľad za možnú príčinu havárie. Riaditeľ operácií Voepass Marcelo Moura v piatok v noci však novinárom povedal, že hoci boli predpovede ľadu, bolo to na prijateľnej úrovni pre lietadlo. Ľad ako príčinu zatiaľ nepotvrdili ani vyšetrovatelia.

Brazílske úrady v piatok začali prevážať telá obetí do márnic a vyzvali ich príbuzných, aby im poskytli akékoľvek zdravotnícke záznamy na pomoc s identifikáciou tiel. Identifikácii obetí pomáhajú aj krvné testy.

Prezident Luiz Inácio Lula da Silva vyhlásil trojdňový smútok.

Piatkový incident je najsmrteľnejšou haváriou lietadla od januára 2023, keď v Nepále havarovalo lietadlo Yeti Airlines a zomrelo 72 ľudí.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite