Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina obmedzila pohyb civilistov pri hraniciach s Ruskom v Sumskej oblasti

.tasr .svet

Prijatie tohto opatrenia bolo potrebné vzhľadom na zintenzívnenie bojov a činnosť ruských sabotážnych a prieskumných skupín v oblasti, uviedol ukrajinský generálny štáb vo vyhlásení.

Ukrajina obmedzila pohyb civilistov pri hraniciach s Ruskom v Sumskej oblasti Ukrajinský vojak v Sumskom regióne, 31. 5. 2024

ukrajinský generálny štáb v utorok oznámil, že obmedzil pohyb civilistov v 20-kilometrovej zóne pri hraniciach s Ruskom v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Informuje o tom TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Sumská oblasť hraničí s ruskou Kurskou oblasťou, kde od minulého týždňa prebiehajú boje medzi ruskou armádu a ukrajinskými silami. Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov v pondelok povedal, že ukrajinské sily majú pod kontrolou 28 pohraničných dedín. Podľa pondelkového vyhlásenia hlavného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Olexandra Syrského kontroluje Ukrajina zhruba 1000 štvorcových kilometrov ruského územia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite