Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael: Vyjednávači vyjadrili ohľadne prímeria v Gaze „opatrný optimizmus“

.tasr .svet

Americký prezident Joe Biden pôvodne koncom mája predložil návrh trojfázovej mierovej dohody, no sprostredkovatelia narazili na opakované prekážky.

Izrael: Vyjednávači vyjadrili ohľadne prímeria v Gaze „opatrný optimizmus“ SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana

izraelskí vyjednávači vyjadrili po rokovaniach v katarskej Dauhe „opatrný optimizmus“ v súvislosti so smerovaním k dohode o prímerí v Gaze, uviedol v sobotu úrad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

„Tím vyjadril premiérovi opatrný optimizmus ohľadne možnosti smerovania k dohode založenej na najnovšom americkom návrhu,“ uvádza sa vo vyhlásení.

„Je tu nádej, že veľký nátlak na (palestínske radikálne hnutie) Hamas zo strany Spojených štátov a sprostredkovateľov povedie k odstráneniu jeho nesúhlasu s americkým návrhom, čo potenciálne umožní v rokovaniach prielom,“ dodal Netanjahuov úrad.

Rokovania o prímerí v Dauhe boli v piatok prerušené a vyjednávači sa opäť stretnú na budúci týždeň. Nemenovaný vysokopostavený predstaviteľ americkej vlády uviedol, že USA spolu so sprostredkovateľmi z Kataru a Egypta v piatok predložili premosťovací návrh, ktorý zmazáva takmer všetky rozdiely medzi jednotlivými stranami rokovania.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite