Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas odmietol návrhy predložené na najnovšom kole rokovaní o prímerí v Gaze

.tasr .svet

Hnutie tvrdí, že Netanjahu je „plne zodpovedný za marenie úsilia sprostredkovateľov“ o dosiahnutie dohody a nesie plnú zodpovednosť za životy rukojemníkov.

Hamas odmietol návrhy predložené na najnovšom kole rokovaní o prímerí v Gaze SITA/AP Photo/Osamah Abdulrahman

palestínske hnutie Hamas v nedeľu odmietlo návrhy predložené na najnovšom kole rokovaní o prímerí v Pásme Gazy. Izraelského premiéra Benjamina Netanjahua obvinilo z marenia snáh o dosiahnutie dohody, píše TASR podľa správ agentúr DPA a AFP.

Na základe informácii od sprostredkovateľov o rokovaniach v Dauhe sa hnutie opäť presvedčilo, že Netanjahu naďalej kladie prekážky na ceste k dohode, uviedol Hamas.

Išlo o prvé vyhlásenie Hamasu v súvislosti s najnovším kolom rokovaní o prímerí v Pásme Gazy, ktoré sa konalo vo štvrtok a v piatok v katarskej Dauhe. Hamas svojich zástupcov na rokovanie nevyslal. Sprostredkovateľmi rozhovorov sú USA, Egypt a Katar pripomína DPA.

Palestínske hnutie tvrdí, že Netanjahu je „plne zodpovedný za marenie úsilia sprostredkovateľov“ o dosiahnutie dohody a nesie plnú zodpovednosť za životy rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy. Hamas zároveň zopakoval, že naďalej podporuje návrh dohody, ktorý koncom mája predstavil prezident USA Joe Biden.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite