Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľský prezident Duda osobne oslávil Deň nezávislosti v Kyjeve

.tasr .svet

Ide už o piatu Dudovu návštevu Kyjeva od začiatku ruskej invázie 24. februára 2022.

Poľský prezident Duda osobne oslávil Deň nezávislosti v Kyjeve SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP)

prezidenti Poľska a Ukrajiny Andrzej Duda a Volodymyr Zelenskyj v sobotu rokovali o spolupráci, bezpečnostných otázkach a podpore Poľska Ukrajine v boji proti ruskému agresorovi. TASR informuje podľa agentúry PAP.

Obaja sa stretli v Kyjeve na okraj slávnosti pri príležitosti 33. výročia prijatia Deklarácie nezávislosti Ukrajiny   v roku 1991. Počas sobotňajších podujatí Dňa nezávislosti Duda povedal, že bez samostatnej Ukrajiny je ťažké uvažovať o nezávislom a bezpečnom Poľsku, Litve či iných krajinách v regióne. Zároveň prisľúbil, že Poľsko bude naďalej podporovať Ukrajinu v jej „spravodlivom boji až do jej víťazného konca“. 

Spolu s litovským prezidentom Gitanasom Nausedom navštívil Kyjev 23. februára 2022, v predvečer ruskej agresie. Spoločne apelovali na Rusko, aby zachovalo mier a pokoj.

Po rozpútaní ruskej invázie na Ukrajinu sa Duda spolu s Nausedom a prezidentmi Lotyšska a Estónska Egilsom Levitsom a Alarom Karisom vrátili 13. apríla 2022 do Kyjeva. Bola  to prvá  návštevu zahraničných hláv štátov v hlavnom meste Ukrajiny od vypuknutia vojny.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite