Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael tvrdí, že na juhu Libanonu podnikol ďalšie útoky na ciele Hizballáhu

.tasr .svet

Izrael spustil útoky na ciele na juhu Libanonu v noci na nedeľu po tom, ako odhalil, že Hizballáh pripravuje rozsiahly útok na Izrael.

Izrael tvrdí, že na juhu Libanonu podnikol ďalšie útoky na ciele Hizballáhu SITA/AP Photo/Bilal Hussein

izraelská armáda v nedeľu oznámila, že podnikla ďalšie útoky proti zariadeniam na odpaľovanie rakiet libanonského hnutia Hizballáh na juhu Libanonu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

„Izraelská armáda (IDF) v poslednej hodine zasiahla odpaľovacie zariadenia Hizballáhu v niekoľkých oblastiach na juhu Libanonu, aby odstránila hrozby,“ uviedla armáda vo vyhlásení.

Izraelská armáda tvrdí, že jej stíhačky zničili v Libanone „tisíce“ odpaľovacích zariadení Hizballáhu, ktoré mierili na severnú a centrálu časť Izraela a prekazili tak plánovaný útok, napísala agentúra AFP.

Iránom podporované libanonské hnutie krátko na to oznámilo, že zaútočilo raketami a dronmi na Izrael v odvete za zabitie svojho vysokopostaveného veliteľa Fuáda Šukra, ktorý zahynul v júli pri izraelskom útoku v Bejrúte. Hizballáh tvrdil, že prvá fáza vojenskej operácie proti izraelským cieľom bola úspešná a poprel správy, že Izraelu sa útok podarilo zmariť.

K „aktuálnemu vývoju“ sa v nedeľu o 17.00 h SELČ vyjadrí vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh, informovalo hnutie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite