Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj nevylúčil, že by sa druhý mierový samit mohol konať v Indii

.tasr .svet

Indický premiér v piatok počas krátkej návštevy Ukrajiny uistil Zelenského, že India je pripravená aktívne prispieť k mierovému úsiliu.

Zelenskyj nevylúčil, že by sa druhý mierový samit mohol konať v Indii SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že v súvislosti s druhým mierovým samitom o Ukrajine prebiehajú rokovania so Saudskou Arábiou, Katarom, Tureckom a Švajčiarskom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na rozhovor Zelenského s indickými novinármi, ktorý bol v nedeľu zverejnený na sociálnych sieťach.

Zelenskyj podľa vlastných slov povedal indickému premiérovi Nárendrovi Módímu, že by podporil usporiadanie druhého mierového samitu v Indii.

„Chcem však byť úprimný, a to platí nielen pre Indiu, ale pre každú krajinu, ktorá by bola pozitívne naladená ohľadom usporiadania druhého samitu. Nebudeme môcť usporiadať mierový samit v krajine, ktorá sa ešte nepripojila k záverečnému dokumentu júnového samitu vo Švajčiarsku,“ uviedol Zelenskyj.

Dodal, že o všetkých bodoch záverečného dokumentu a prvom mierovom samite o Ukrajine diskutoval s Módím počas piatkovej schôdzky v Kyjeve. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite