Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

FSB začala stíhať ďalších dvoch novinárov za nelegálne prekročenie hraníc

.tasr .svet

Trestné konanie FSB sa týka redaktora DW Nicholasa Simona Connollyho a korešpondentke kanála 1+1 Natalije Nahornej.

FSB začala stíhať ďalších dvoch novinárov za nelegálne prekročenie hraníc sita/AP Photo

ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) začala trestné konanie voči novinárom z nemeckej televízie Deutsche Welle (DW) a ukrajinskej stanice 1+1, ktorí nakrúcali reportáže v ruskom meste Sudža v Kurskej oblasti po tom, čo ho obsadili ukrajinské sily. Informovalo o tom v utorok ruskojazyčné vysielanie BBC.

Trestné konanie FSB sa týka redaktora DW Nicholasa Simona Connollyho a korešpondentke kanála 1+1 Natalije Nahornej. BBC pripomenula, že DW je v Rusku na zozname tzv. zahraničných agentov.

Podľa FSB obaja novinári „nelegálne prekročili štátnu hranicu Ruskej federácie a nakrúcali videá v oblasti Sudže v Kurskej oblasti“. Z tohto dôvodu sa voči nim začalo konanie podľa článku 322 Trestného zákona Ruskej federácie.

FSB už predtým z rovnakého dôvodu začala trestné stíhanie voči redaktorke talianskej verejnoprávnej televízie RAI Stefanii Battistiniovej a kameramanovi Simoneovi Trainimu, ako aj reportérovi CNN Nickovi Walshovi a dvom ukrajinským novinárom.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite