Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael začal operáciu na severe Predjordánska, Palestínčania hlásia 10 obetí

.tasr .svet

Izraelské obranné sily (IDF) spustili operáciu v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu.

Izrael začal operáciu na severe Predjordánska, Palestínčania hlásia 10 obetí SITA/AP Photo/Majdi Mohammed Izraelské obrnené vozidlá počas vojenskej operácie v meste Dženín na západnom brehu Jordánu, v stredu 28. augusta 2024

desať Palestínčanov prišlo o život počas Izraelských nájazdov a útokov vo viacerých mestách na okupovanom Západnom brehu Jordánu. TASR informuje podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na stredajšie vyjadrenia hovorcu organizácie Červený polmesiac.

Dvaja Palestínčania prišli podľa hovorcu o život v meste Dženín, štyria ďalší v neďalekej dedine a štyria v utečeneckom tábore pri meste Túbás. Ďalších 15 osôb utrpelo zranenia.

Izraelské obranné sily (IDF) spustili operáciu v severnej časti okupovaného Západného brehu Jordánu, uviedol v stredu hovorca armády. 

„Bezpečnostné sily spustili operáciu s cieľom prekaziť terorizmus v Dženíne a Túlkarime, “ uviedol hovorca IDF Avichay Adraee v spoločnom vyhlásení so spravodajskou službou Šin bet. Palestínske ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že izraelské sily v Dženíne zabili dvoch mužov vo veku 25 a 39 rokov. Mestá Dženín a Túlkarim sa nachádzajú v severnej častí Západného brehu Jordánu.

Násilie na okupovanom Západnom brehu Jordánu sa zintenzívnilo po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vlani 7. októbra, pripomína AFP. Izraelské jednotky a osadníci podľa údajov AFP odvtedy zabili na Západnom brehu Jordánu viac než 640 Palestínčanov. O život prišlo aj najmenej 19 Izraelčanov, uvádzajú izraelské úrady.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite