Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NATO potvrdilo prísľub posilňovať ukrajinskú obranu

.tasr .svet

Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov informoval veľvyslancov a Stoltenberga o situácii na bojisku a prioritách Ukrajiny týkajúcich sa vojenského vybavenia.

NATO potvrdilo prísľub posilňovať ukrajinskú obranu SITA/AP Photo/Stephanie Scarbrough

pre Ukrajinu je dôležitá väčšia miera vojenskej pomoci, aby mohla aj naďalej bojovať s Ruskom. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v stredu po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

„Ukrajina pokračuje na dennej báze v zachytávaní ruských rakiet, čím zachraňuje nespočet životov. No schopnosť Ukrajiny udržať si svoju obranu si vyžaduje zásoby a viac podpory“, uviedol Stoltenberg.

Vo svetle nedávnych rozsiahlych ruských vzdušných útokov na Ukrajinu zvolal šéf NATO na stredu na žiadosť Kyjeva stretnutie Rady NATO-Ukrajina. Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov počas stretnutia informoval veľvyslancov a Stoltenberga o situácii na bojisku a prioritách Ukrajiny týkajúcich sa vojenského vybavenia.

„Spojenci dnes potvrdili, že posilňujú svoju vojenskú pomoc Ukrajine,“ uviedol Stoltenberg po zasadnutí rady, pričom neuviedol viac detailov. „Musíme Ukrajine aj naďalej poskytovať vybavenie a muníciu, ktorú potrebuje, aby sa bránila proti invázii Ruska. Je to životne dôležité pre jej schopnosť zotrvať v boji,“ dodal.

Rada NATO-Ukrajina vznikla vlani a jej cieľom je uľahčiť spoluprácu medzi členmi NATO a Kyjevom. Slúži tiež ako fórum pre konzultácie v krízových situáciách.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite