Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecko vypravilo do Afganistanu prvý deportačný let, odkedy moc prevzal Taliban

.tasr .svet

„Išlo o afganských štátnych príslušníkov, odsúdených páchateľov trestných činov, ktorí nemali v Nemecku právo na pobyt a boli vyhostení,“ uviedol hovorca Hebestreit. Všetci sú muži.

Nemecko vypravilo do Afganistanu prvý deportačný let, odkedy moc prevzal Taliban sita/Kay Nietfeld/dpa via AP

z Nemecka v piatok vypravili prvý deportačný let do Afganistanu od roku 2021, keď v Afganistane prevzal moc Taliban, informoval hovorca nemeckej vlády Steffen Hebestreit. TASR o tom píše podľa správy agentúry DPA.   

„Išlo o afganských štátnych príslušníkov, odsúdených páchateľov trestných činov, ktorí nemali v Nemecku právo na pobyt a boli vyhostení,“ uviedol hovorca Hebestreit. Všetci deportovaní sú muži, zistila agentúra DPA. 

Charterové lietadlo spoločnosti Qatar Airways odletelo do Kábulu v piatok ráno o 6.56 h z letiska Lipsko/Halle. V Boeingu 787 sa nachádzalo 28 páchateľov trestných činov, ktorých do Lipska previezli z viacerých spolkových krajín. Akciu primárne organizovalo spolkové ministerstvo vnútra. 

Nemecko neudržiava s Talibanom v Kábule žiadne diplomatické styky. Po smrtiacom útoku nožom, ktorý sa odohral v Mannheime na konci mája, kancelár Olaf Scholz (SPD) oznámil, že budú obnovené deportácie páchateľov najzávažnejších trestných činov a osôb podozrivých z teroristických aktivít do Afganistanu a Sýrie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite