Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rakúsko: Slovák prepadol dedinskú banku, už je vo väzbe

.tasr .svet

V čase prepadnutia, pri ktorom nikto neutrpel zranenia, sa v pobočke banky nachádzali traja zamestnanci a žiadni klienti.

Rakúsko: Slovák prepadol dedinskú banku, už je vo väzbe sita/AP Photo/Heinz-Peter Bader

deň po utorkovom lúpežnom prepadnutí pobočky banky v tirolskej obci Mieders im Stubaital zadržala rakúska polícia podozrivého 42-ročného Slováka, píše TASR na základe informácií agentúry APA. 

Polícia v piatok informovala, že štátneho príslušníka Slovenskej republiky vypátrala po dôkladnom vyšetrovaní, páchateľ sa k trestnému činu priznal a previezli ho do väzenského ústavu v Innsbrucku. 

Zamaskovaný páchateľ ozbrojený krátkou ručnou zbraňou v utorok vstúpil do banky a v nemčine s cudzím prízvukom požadoval hotovosť. Následne cez polia pešo utiekol smerom na sever, APA neuvádza, či aj s lupom. Pátranie s pomocou policajného vrtuľníka a špeciálnej jednotky Cobra bolo sprvoti neúspešné. 

V čase prepadnutia, pri ktorom nikto neutrpel zranenia, sa v pobočke banky nachádzali traja zamestnanci a žiadni klienti. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite