Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ odmietla žiadosť Kyjeva o výcvik vojakov na Ukrajine

.sita .svet

Kyjev požiadal EÚ, aby zvážila určité výcviky na Ukrajine, pričom argumentoval, že by to bolo rýchlejšie, nákladovo efektívnejšie a logisticky jednoduchšie ako v rámci EÚ.

EÚ odmietla žiadosť Kyjeva o výcvik vojakov na Ukrajine SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko

európska únia odmietla žiadosť Kyjeva, aby blok vycvičil ukrajinských vojakov vo vojnou zničenej krajine, ale bude ich cvičiť čo najbližšie k ukrajinskému územiu. Referuje web news.sky.com s odvolaním sa na šéfa európskej diplomacie Josepa Borrella.

Od ruskej invázie do krajiny EÚ vycvičila v členských štátoch približne 60-tisíc ukrajinských vojakov a do konca roka sa bude snažiť vycvičiť ďalších 15-tisíc, uviedol Borrell.

Kyjev požiadal EÚ, aby zvážila určité výcviky na Ukrajine, pričom argumentoval, že by to bolo rýchlejšie, nákladovo efektívnejšie a logisticky jednoduchšie ako v rámci EÚ. Viaceré krajiny EÚ sa však zdráhajú nasadiť jednotky na Ukrajine a vyjadrujú obavy o ich bezpečnosť.

„Niektoré členské štáty boli pripravené, iné sa zdráhali. Napokon sme sa rozhodli, že výcvik bude čo najbližšie k Ukrajine, ale nie na ukrajinskom území,“ skonštatoval Borrell.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite