Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putinova popularita u ruského obyvateľstva klesla na najnižšiu úroveň od vypuknutia vojny na Ukrajine

.sita .svet

Ruské centrum pre výskum verejnej mienky, uviedla, že Putinov rating v období od 12. a 18. augusta klesol o 3,5 % na 73,6 %. ISW poznamenáva, že ide o rekordný pokles.

Putinova popularita u ruského obyvateľstva klesla na najnižšiu úroveň od vypuknutia vojny na Ukrajine SITA/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

nespokojnosť s krokmi ruského vodcu Vladimira Putina u obyvateľov Ruska narástla v dôsledku ukrajinskej operácie v ruskej Kurskej oblasti. V najnovšej správe o vojne na Ukrajine to konštatujú analytici amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW).

Americkí analytici poukázali na to, že ruské štátne sociologické agentúry priznali určitý nárast nespokojnosti Rusov s Putinom a ruskou vládou v dôsledku ukrajinskej invázie do Kurskej oblasti.

Nadácia verejnej mienky, ruská štátna sociologická inštitúcia, zverejnila 30. augusta prieskum uskutočnený 25. augusta, ktorý ukázal, že 28 % respondentov vyjadrilo pobúrenie alebo nespokojnosť s konaním ruských úradov za posledný mesiac. Odborníci uviedli, že v prieskumoch uskutočnených nadáciou 11. augusta a 28. júla ide o nárast o 25 %, resp. 18 %.

Respondenti prieskumu nevyjadrili takú vysokú mieru nespokojnosti od prieskumu uskutočneného v novembri 2022, po prvom mesiaci nepopulárnej čiastočnej mobilizácie v Rusku.

Ruské centrum pre výskum verejnej mienky, ďalšia štátna agentúra, uviedla, že Putinov rating v období od 12. a 18. augusta klesol o 3,5 % na 73,6 %. ISW poznamenáva, že ide o rekordný pokles Putinovho ratingu, a to aj medzi kremeľskými sociológmi, od začiatku rozsiahlej invázie na Ukrajinu vo februári 2022. Uvedené centrum zverejnilo v piatok najnovší prieskum, z ktorého vyplynulo, že Putinova popularita v období od 19. do 25. augusta klesla o ďalších 1,2 % na 72,4 %.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite