Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj: Reštrukturalizácia vlády súvisí len s posilnením Ukrajiny

.tasr .svet

„Potrebujeme novú energiu a tieto kroky súvisia len s posilnením našej krajiny v rôznych smeroch,“ povedal Zelenskyj pre médiá.

Zelenskyj: Reštrukturalizácia vlády súvisí len s posilnením Ukrajiny sita/Jacob King/Pool Photo via AP

ukrajina potrebuje „novú energiu“, vyhlásil v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v súvislosti s rozsiahlou reštrukturalizáciou vlády. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

„Potrebujeme novú energiu a tieto kroky súvisia len s posilnením našej krajiny v rôznych smeroch,“ povedal Zelenskyj pre médiá.

Demisie podali v utorok podpredsedníčka vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová, minister strategického priemyslu Olexandr Kamyšin, minister spravodlivosti Denis Maľuska, minister ochrany životného prostredia a prírodných zdrojov Ruslan Strilec a šéf Fondu štátneho majetku Vitalij Kovaľ. V stredu sa k nim pridal aj šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba.

Ukrajinský parlament v stredu schválil demisiu podpredsedníčky vlády a troch ministrov, informovala agentúra Reuters s odvolaním na ukrajinských poslancov. Tí dodali, že zasadnutie parlamentu sa skončilo a o demisii Kulebu zatiaľ nerokovali.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite