Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin: Ak Západ umožní Ukrajine útočiť na ruské ciele, zapojí sa priamo do vojny

.tasr .svet

Putin sa takto vyjadril v čase, keď americkí a britskí predstavitelia rokujú o uvoľnení obmedzení na používanie západných zbraní s dlhým dosahom.

Putin: Ak Západ umožní Ukrajine útočiť na ruské ciele, zapojí sa priamo do vojny SITA/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ak Západ povolí Ukrajine používať zbrane s dlhým dosahom pri útokoch na územie Ruska, bude to znamenať, že Severoatlantická aliancia (NATO) je vo vojne s Ruskom. Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

„Veľmi výrazným spôsobom by to zmenilo podstatu konfliktu. Znamenalo by to, že krajiny NATO, Spojené štáty a európske krajiny sú vo vojne s Ruskom,“ vyhlásil Putin.

„Ak sa toto stane, tak vzhľadom na zmenu podstaty konfliktu prijmeme náležité rozhodnutia založené na hrozbách, s ktorými budeme konfrontovaní,“ dodal šéf Kremľa.

Putin sa takto vyjadril v čase, keď americkí a britskí predstavitelia rokujú o uvoľnení obmedzení na používanie západných zbraní s dlhým dosahom.

Ukrajina v uplynulých mesiacoch na svojich partnerov nalieha, aby jej umožnili používať zbrane, ktoré jej dodávajú, pri útokoch na ciele ležiace hlboko vo vnútrozemí Ruska.

Západné krajiny však podľa ruského prezidenta v súčasnosti nerozhodujú o tom, či toto povolenie Kyjevu udelia, ale o tom, či sa krajiny NATO priamo zapoja do tohto vojenského konfliktu alebo nie.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite