Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený „víťazný plán“ na ukončenie vojny

.tasr .svet

O tomto pláne sa chystá rokovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom.

Zelenskyj tvrdí, že Kyjev má plne pripravený „víťazný plán“ na ukončenie vojny SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

kyjev už dokončil prípravu svojho „víťazného plánu“ na ukončenie vojny s Ruskom. Povedal to v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s tým, že o tomto pláne sa chystá rokovať s americkým prezidentom Joeom Bidenom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. 

„Dnes môžeme povedať, že náš víťazný plán je už plne pripravený - vo všetkých bodoch,“ povedal Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom prejave. „Všetko bolo vypracované. Najdôležitejšie je teraz odhodlanie ho realizovať,“ dodal ďalej v tejto súvislosti. Zelenskyj už minulý týždeň informoval, že zmienený plán chce ešte „tento mesiac“ prediskutovať s Bidenom, pripomína AFP.

Ukrajinský prezident teraz tiež uviedol, že k mieru nemôže existovať nijaká „alternatíva“, žiadne „zmrazenie vojny “ či akékoľvek manipulácie, ktoré by umožnili posun ruskej agresie do ďalšej fázy. „Potrebujeme spoľahlivú a trvalú bezpečnosť pre Ukrajinu, a teda pre celú Európu,“ povedal. Dodal, že v novembri chce zorganizovať ďalší medzinárodný mierový summit, kde načrtne svoju víziu ukončenia vojny a na ktorý plánuje pozvať aj Rusko.

Ruská invázia na Ukrajinu trvá už viac než 30 mesiacov. Kyjev momentálne ovláda časti ruskej Kurskej oblasti a Moskva sa snaží o ďalší postup na východe Ukrajiny.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite