Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelský útok na školu zabil najmenej 22 ľudí

.tasr .svet

Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy.

Izraelský útok na školu zabil najmenej 22 ľudí SITA/AP Photo/Abdel Kareem Hana) Ilustračné foto

izraelský útok na školu na severe Pásma Gazy v sobotu zabil najmenej 22 ľudí. Pri útoku na školu v meste Gaza bolo zranených ďalších 30 osôb.

Izraelská armáda v sobotu oznámila, že zaútočila na „veliace a riadiace stredisko Hamasu, ktoré bolo umiestnené do areálu, ktorý predtým slúžil“ ako škola. „Teroristická organizácia Hamas systematicky porušuje medzinárodné právo operovaním z civilnej infraštruktúry,“ uviedla izraelská armáda. Tá neustále obviňuje Hamas, že pôsobí v rámci civilnej infraštruktúry v Pásme Gazy vrátane škôl a zariadení OSN.

Ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy uviedlo, že od útoku Hamasu zo 7. októbra minulého roka, ktorý vyvolal vojnu medzi Izraelom a Hamasom, bolo na tomto území zabitých viac ako 41-tisíc Palestínčanov. Ministerstvo nerobí rozdiely medzi bojovníkmi a civilistami, ale tvrdí, že o niečo viac ako polovica zabitých boli ženy a deti. Izrael zasa bez poskytnutia dôkazov tvrdí, že zabil viac ako 17-tisíc militantov.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite