Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Harrisová skritizovala návrhy, aby sa Ukrajina pre mier s Ruskom vzdala územia

.sita .svet

Jej slová o kapitulácii sú skrytou kritikou republikánskeho kandidáta, exprezidenta Donalda Trumpa.

Harrisová skritizovala návrhy, aby sa Ukrajina pre mier s Ruskom vzdala územia SITA/AP Photo/Jacquelyn Martin

americká viceprezidentka a demokratická kandidátka na prezidentku Kamala Harrisová vo štvrtok skritizovala návrhy, že by sa Ukrajina mala vzdať územia pre mier s Ruskom. Podľa političky je to „nebezpečné a neprijateľné“.

„Nie sú to návrhy pre mier. Namiesto toho sú to návrhy na kapituláciu,“ povedala Harrisová počas stretnutia s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. Tiež sa prihlásila k obrane Ukrajiny a načrtla širšiu víziu zahraničnej politiky založenú na „medzinárodnom poriadku, pravidlách a normách“. Harrisová odmietla výzvy, aby USA ustúpili od svojej globálnej úlohy, a varovala, že ak ruský vodca Vladimir Putin zvíťazí, potenciálni agresori by mohli získať odvahu. „Spojené štáty nepodporujú Ukrajinu z dobročinnosti, ale preto, že je to v našom strategickom záujme,“ vyjadrila sa Harrisová.

Jej slová o kapitulácii sú skrytou kritikou republikánskeho kandidáta, exprezidenta Donalda Trumpa. Ten tlačí na to, aby Ukrajina rýchlo uzavrela dohodu na ukončenie vojny. Trump Harrisovej kritiku odmietol a trvá na tom, že chce len zastaviť „hororovú šou, ktorá sa odohráva“.Na otázku, či by sa Ukrajina mala vzdať územia, Trump odpovedal, že „uvidíme, čo sa stane“ a „potrebujeme mier“.

Trump tiež povedal, že sa v piatok v New Yorku stretne so Zelenským.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite