Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael pokračuje v úderoch na ciele Hizballáhu v Bejrúte

.tasr .svet

Izraelská armáda podnikla najmenej päť útokov na juhu hlavného mesta Bejrút.

Izrael pokračuje v úderoch na ciele Hizballáhu v Bejrúte SITA/AP Photo/Baz Ratner

izrael po utorňajšom iránskom raketovom útoku v noci na stredu opäť zaútočil na ciele Hizballáhu v libanonskej metropole Bejrút. Útoky potvrdili aj ozbrojené sily židovského štátu, neposkytli však žiadne podrobnosti. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP.

Libanonské bezpečnostné zdroje uviedli, že izraelská armáda podnikla najmenej päť útokov na juhu hlavného mesta Bejrút. V oblasti bolo počuť výbuchy a stúpal odtiaľ dym. Južné predmestia Bejrútu sú baštou proiránskeho hnutia Hizballáh.

Krátko predtým hovorca izraelskej armády vyzval obyvateľov v štvrti Hárat Hurajk, aby pre vlastnú bezpečnosť „okamžite“ opustili svoje domovy v okruhu 500 metrov od dvoch konkrétnych budov. 

Izrael už krátko po útoku Iránu avizoval, že jeho vzdušné sily budú pokračovať v „silných“ úderoch na Blízkom východe.

Izraelské útoky na ciele Hizballáhu si v Libanone v utorok vyžiadali 55 mŕtvych a 156 zranených, informovalo večer tamojšie ministerstvo zdravotníctva. 

Iránsky útok na Izrael medzitým dôrazne odsúdil francúzsky prezident Emmanuel Macron. Militantov z Iránom podporovaného hnutia Hizballáh vyzval, aby „zastavili svoje teroristické akcie proti Izraelu a jeho obyvateľstvu“ a požiadal Izrael, aby „čo najskôr ukončil svoje vojenské operácie“, uvádza sa vo vyhlásení Elyzejského paláca.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite