Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael rozširuje bombardovanie v Libanone, desaťtisíce ľudí sa snažia utiecť do bezpečia

.sita .svet

Za menej ako dva týždne bolo zabitých najmenej 1 400 Libanončanov, vrátane civilistov a zdravotníkov.

Izrael rozširuje bombardovanie v Libanone, desaťtisíce ľudí sa snažia utiecť do bezpečia SITA/AP Photo/Hassan Ammar

izrael v sobotu rozšíril svoje bombardovanie v Libanone, pričom zasiahol južné predmestia Bejrútu. Po prvý raz zasiahol palestínsky utečenecký tábor, kde sa údajne zameral na bojovníkov Hizballáhu aj Hamasu.

Desaťtisíce ľudí v Libanone, vrátane palestínskych utečencov, naďalej utekajú pred rozširujúcim sa konfliktom v regióne, zatiaľ čo sa po celom svete konali zhromaždenia pri príležitosti blížiaceho sa výročia začiatku vojny v Pásme Gazy.

Izraelský útok na tábor Beddawi neďaleko mesta Tripolis na severe Libanonu zabil predstaviteľa vojenského krídla Hamasu spolu s jeho manželkou a dvoma malými dcérami, uviedla palestínska militantná skupina. Hamas neskôr uviedol, že pri izraelskom útoku v údolí Bekaa na východe Libanonu zahynul ďalší člen vojenského krídla.

Izraelská armáda uviedla, že zabila dvoch vysokých predstaviteľov vojenského krídla Hamasu v Libanone, kde v posledných týždňoch eskalovali boje. Izrael tam od začiatku vojny medzi Izraelom a Hamasom zabil niekoľko predstaviteľov Hamasu, okrem väčšiny popredných predstaviteľov libanonského Hizballáhu.

Za menej ako dva týždne bolo zabitých najmenej 1 400 Libanončanov, vrátane civilistov a zdravotníkov, a z domovov bolo vyhnaných 1,2 milióna ľudí.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite