Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael podnikol útoky na sýrske prístavné mesto Latakia

.tasr .svet

Útoky na prístavné mesto Latakia, ktoré sa nachádza neďaleko ruskej leteckej základne Humajmím, sú zriedkavé.

Izrael podnikol útoky na sýrske prístavné mesto Latakia SITA/AP Photo/Leo Correa

izrael vo štvrtok podnikol letecké útoky na sýrske prístavné mesto Latakia, oznámili sýrske štátne média. V dôsledku útokov vypuklo niekoľko požiarov. Podľa sýrskeho pozorovacieho centra pre ľudské práva (SOHR) boli izraelské útoky cielené na sklady zbraní v Latakii. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. 

Sýrska tlačová agentúra SANA uviedla, že „požiare boli spôsobené izraelskou agresiou“ v Latakii, bašte prezidenta Bašára Asada, ktorý je spojencom Iránom podporovanej libanonskej skupiny Hizballáh, ktorá je v eskalujúcom konflikte s Izraelom.  

Útoky na prístavné mesto, ktoré sa nachádza neďaleko ruskej leteckej základne Humajmím, sú zriedkavé, píše AFP. 

Izraelská armáda podľa medializovaných správ podniká útoky alebo operácie na území Sýrie pomerne často, priznáva sa k nim však veľmi zriedkavo. Izraelské vedenie súčasne opakovane deklaruje, že nedovolí Iránu rozšíriť svoju moc nad blízkovýchodným regiónom.

Izrael zintenzívnil svoje útoky v Sýrii súbežne s eskaláciou konfliktu v Libanone, kde v noci na 1. októbra začal s pozemnými útokmi na ciele hnutia Hizballáh. Izrael obviňuje túto libanonskú skupinu, že si zbrane dováža cez Sýriu. Minulý štvrtok preto zasiahol cestu spájajúcu Libanon a Sýriu. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite