Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KĽDR varovala japonského premiéra Abeho a označila ho za idiota

.redakcia .svet

Severná Kórea v sobotu varovala japonského premiéra Šinzóa Abeho, že čoskoro môže uvidieť „skutočnú balistickú raketu“, a zároveň ho označila za „najhlúpejšieho muža“ v dejinách.

KĽDR varovala japonského premiéra Abeho a označila ho za idiota Korean Central News Agency/Korea News Service via AP Vodca Severnej Kórey Kim Čong-un

KĽDR vo štvrtok uskutočnila skúšobný odpal dvoch neidentifikovaných projektilov vypálených pravdepodobne z veľkého viachlavňového raketometu, ktoré dopadli do Japonského mora. Abe projektily označil za „balistické rakety“, by bolo v rozpore s rezolúciami Organizácie Spojených národov.

Abe podľa vyhlásenia severokórejského ministerstva obrany môže byť označený za „najväčšieho idiota na svete“ a „najhlúpejšieho muža v dejinách“, ak nevidí rozdiel medzi balistickou raketou a strelou vypálenou z viachlavňového raketometu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite