Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri vyšetrovaní nehody lietadla v Iráne chcú byť aj Francúzi a Švédi

.redakcia .svet

Francúzsko ponúka technickú pomoc pri vyšetrovaní havárie ukrajinského lietadla, ktoré sa zrútilo v stredu ráno blízko iránskeho hlavného mesta Teherán. Povedal to francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian.

Pri vyšetrovaní nehody lietadla v Iráne chcú byť aj Francúzi a Švédi Ebrahim Noroozi/AP/SITA

„Francúzsko je pripravené prispieť k potrebnému odbornému posúdeniu,“ uviedol minister pre rozhlasovú stanicu RTL. Dodal, že musí vyjsť najavo pravda, pričom je potrebné zachovať úplnú transparentnosť.

K možným príčinám zrútenia lietadla sa Le Drian nevyjadril.

Švédsko, ktorého občania sú medzi obeťami havárie, medzitým vyjadrilo takisto záujem zapojiť sa do vyšetrovania. Švédsky premiér Stefan Löfven sa vo štvrtkovom večernom telefonáte zhodol s kanadským premiérom Justinom Trudeauom na tom, že správy o údajnom zostrelení lietadla iránskou protivzdušnou obranou zdôraznili nutnosť „plynulého, úplného a transparentného“ vyšetrovania tejto udalosti, uviedla Löfvenova kancelária v piatkovom vyjadrení pre DPA.

Lietadlo Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Ukrainian International Airlines (UIA) sa zrútilo v stredu skoro ráno, krátko po vzlietnutí z medzinárodného letiska v Teheráne, odkiaľ malo smerovať do Kyjeva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite