Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Brazílsky najvyšší súd vyšetruje prezidenta Bolsonara

.redakcia .svet

Sudca brazílskeho najvyššieho súdu v pondelok nariadil začať vyšetrovať obvinenia vznesené bývalým ministrom spravodlivosti a bezpečnosti Sérgiom Morom, ktorý tvrdí, že prezident Jair Bolsonaro sa pokúšal zasahovať do policajného vyšetrovania.

Brazílsky najvyšší súd vyšetruje prezidenta Bolsonara Eraldo Peres/AP/SITA 24. apríl 2020 Brazília, Brazília: Prezident Jair Bolsonaro minulý piatok prehovoril k médiám po tom, ako minister Moro podľa demisiu. Minister spravodlivosti si získal popularitu ako bojovník proti korupcii.

sudca Celso de Mello dal polícii 60 dní, aby Mora v súvislosti s jeho vyhláseniami vypočula. 

Takto získané vyjadrenia, ktoré následne dostane generálny prokurátor, by mohli mať za následok buď žiadosť o politický proces proti Bolsonarovi, alebo obvinenie Mora za falošné svedectvo.

V sudcovom dokumente sa uvádza sedem obvinení Bolsonara vrátane nesprávneho konania a bránenia spravodlivosti. Ak sa vyšetrovaním tieto obvinenia potvrdia, je na brazílskom Kongrese, aby začal proces ústavnej žaloby proti Bolsonarovi a prípadne ho odvolal z funkcie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite