Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Irak má novú vládu, Mustafa Kázimí sa ujal úradu

.redakcia .svet

Nový iracký premiér Mustafa Kázimí v noci na štvrtok oficiálne začal svoje pôsobenie na tomto poste po tom, ako tamojší parlament po niekoľkých týždňoch napätých politických rokovaní schválil zostavenie nového vládneho kabinetu. Informovala o tom agentúra AFP.

Irak má novú vládu, Mustafa Kázimí sa ujal úradu Khalid Mohammed/AP/SITA

hlasovania sa zúčastnilo 255 z celkových 329 členov irackého parlamentu. Z možného 22-členného kabinetu odobrili poslanci 15 ministrov. Neobsadených tak zostalo ešte sedem ministerských postov vrátane významného ministerstva pre ropu, ako aj rezort zahraničných vecí.

K hlavným úlohám novej vlády patrí uskutočnenie predčasných volieb, vysporiadanie sa s pandémiou nového koronavírusu, ako aj s ekonomickou krízou vyvolanou poklesom cien ropy.

„Táto vláda prišla ako odpoveď na sociálne, ekonomické a politické krízy, ktorým naša krajina čelí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite