Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hongkonská polícia v noci zatkla vyše 200 účastníkov protivládnych protestov

.redakcia .svet

K protivládnym protestom v Hongkongu došlo v noci na pondelok. Samotná polícia počet zatknutých osôb nezverejnila, o 200 zatknutých osobách napísala agentúra AP s odvolaním sa na informácie hongkonských médií.

Hongkonská polícia v noci zatkla vyše 200 účastníkov protivládnych protestov Vincent Yu/AP/SITA 11. máj 2020 Hongkong, Čína: Prodemokratické hnutie začalo v posledných týždňoch opäť ožívať vďaka ústupu vlny koronavírusu.

hongkonská polícia len uviedla, že okolo polnoci miestneho času po opakovaných varovaniach pristúpila k rozháňaniu a zatýkaniu demonštrantov. Protestujúci podľa polície skandovali heslá, postavili zátarasy na cestách v štvrti v Mong Kok a na niektorých uliciach dokonca založili požiare. 

Prodemokratické hnutie, ktorého demonštrácie vlani paralyzovali Hongkong na celé mesiace, začalo v posledných týždňoch opäť ožívať. AP píše, že sa tak deje v čase, keď sa uvoľňujú niektoré opatrenia prijaté pre pandémiu koronavírusu. Miestne úrady nedávno zvýšili počet osôb, ktoré sa smú zúčastniť na verejných zhromaždeniach, a to zo štyroch na osem.

Hongkonský denník Apple Daily informoval, že pri protestoch zatkli viac ako 200 ľudí, zatiaľ čo noviny South China Morning Post uviedli, že zadržaných bolo vyše 250.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite