Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Netanjahu chce anektovať židovské osady v Predjordánsku

.redakcia .svet

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu vyhlásil, že nová "vláda jednoty", ktorá má zložiť prísahu už v nedeľu, by mala anektovať židovské osady v Predjordánsku.

Netanjahu chce anektovať židovské osady v Predjordánsku AP Photo/Oded Balilty

„nastal čas, zaviesť (v predjordánskych židovských osadách) izraelské zákony a napísať tak ďalšiu slávnu kapitolu dejín sionizmu," vyhlásil Netanjahu.

Plány nastupujúcej izraelskej vlády na anektovanie židovských osád v oblasti západného brehu Jordánu znepokojujú EÚ, podľa ktorej by takýto krok porušil medzinárodné právo a poškodil nádeje na dosiahnutie mieru s Palestínčanmi.

Adina Valman/Knesset Spokespersons' Office via AP

Krajiny EÚ sa však nezhodujú na tom, aké opatrenia by mala Únia prijať, ak by Izrael uskutočnil takýto krok, ktorý má podporu prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite