Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Rusku nehasia lesné požiare na území s rozlohou vyše milióna hektárov

.redakcia .svet

V odľahlých a neprístupných oblastiach Ruska aktuálne vyčíňa 186 požiarov, ktoré sa na základe rozhodnutia úradov prestali hasiť. Celková plocha zachvátená takýmito požiarmi dosiahla v piatok rozlohu vyše milióna hektárov.

V Rusku nehasia lesné požiare na území s rozlohou vyše milióna hektárov Russian Emergency Situations Ministry Press Service via AP

ako informovala agentúra Interfax, ruské ministerstvo prírodných zdrojov vysvetlilo, že rozhodnutia o ukončení alebo pozastavení hasenia lesných požiarov vydávajú príslušné regionálne komisie pre prevenciu a likvidáciu mimoriadnych situácií a zabezpečenie požiarnej bezpečnosti, a to na základe príslušného zákona.

Ministerstvo vysvetlilo, že žiaden z aktívnych a nehasených požiarov neohrozuje ľudské sídla ani hospodársku činnosť. Dodalo, že k ukončeniu alebo prerušeniu hasenia sa pristúpilo vzhľadom na to, že predpokladané náklady na likvidáciu požiaru by presiahli prípadné škody, ktoré by oheň mohol spôsobiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite